Sommarlistan 2017

Vad har du för planer i sommar?

I sommar ska jag gå på min brors bröllop (nästa vecka!) och eventuellt våldgästa deras bröllopsresa några dagar på Mallorca. Hänga i huset (med massor av gäster hoppas jag), gå på möhippa, ha en eller två utekväll(ar) med tjejkompisar, gå på Sebastians 10års kalas, resa en vecka till Frankrike, fylla 30 år och till sist så sätter jag punkt för sommaren i början av september med en pangstor 30årsfest. Kul!

Vad ska du göra på midsommar?

Vara i huset. Hoppas på en lika idyllisk midsommar som förra året. Vi byggde vår egen midsommarstång, badade i havet och spelade kubb sent på kvällen i 30 graders fuktig värme. Får se vad vi kan skrapa ihop i år. Midsommar är alltid ett wild card, tycker jag.

Vilken är din bästa sommarfrukost?

Svenska jordgubbar med mjölk och Antons surdegbullar med smält smör och lite flingsalt på. Starkt kaffe under parasollen pga solen redan är varm.

Hur länge ska du vara ledig?

Jag är föräldraledig med Algot från mitten av juni till mitten av augusti. Tanken var att hela familjen skulle vara lediga tillsammans, men Anton har en liten detalj som kallas deadline för examensarbete som ställer till det. Så jag kommer hänga en hel del med Gottegrisen.

Bästa badstället?

Vid huset, vid världens gulligaste lilla hamn där man kan äta våfflor och glass.  Och så är det lagom djup /grunt trots man badar från brygga. Gillar absolut bäst att bada från bygga, även om det blir en del från strandkanten för Algots skull.

Bästa sommarlåten?

Vet inte, men kopplar alltid ihop sommaren väldigt starkt med Veronica Maggio.

Vad kommer du ha på dig i sommar?

Shorts och t-shirt mest tror jag. En och annan klänning. Mest gamla kläder eftersom jag fyllt garderoben i huset med slitna, sköna kläder. Det är inte så noga där och det är en skön kontrast.

Vad kommer du äta i sommar?

Mycket grillat, antar jag. Anton gillar att grilla hel fisk eller hel kyckling så jag antar jag kommer äta mycket av det helt enkelt. Även om vi varje år säger vi ska grilla mer vegetariskt. Dumt, men typiskt tror jag. Sen kommer vi äta en jäkla massa hallon eftersom vi har massor av det vid huset.

Vad ska du läsa i sommar?

Tror jag mest ska lyssna på podd faktiskt.

Vad ser du fram emot?

Att bada och hänga på stranden med Algot. Det har blivit 100% roligare tillsammans med honom. Innan blev jag uttråkad på trettio sekunder, men får verkligen uppleva strandlivet som från förr genom honom. Väldigt fint.

Hur vill du minnas sommaren?

Snabb, självsäker, trygg, varm och pigg.

 

p.s listan kommer från grymma Anna-María.

14 comments

  1. Det låter som en fin sommar! Nu när jag läser att du ska ha en maxad 30-års fest känner jag att det var synd att jag inte hade någon i mars när jag fyllde år. Kanske ska ordna en 30,5 års fest 😛

  2. Den där listan blev jag sugen på att använda….se om vi får ihop något på vår blogg. Åh vilka härliga sommarbilder, känns långt borta just nu när jag ligger i sängen och försöker vila mig frisk med mini som vilar bredvid. Dina sommarplaner låter sköna. Vi ska till Malta 2 veckor och resten av tiden blir Sverige. Bor ju med i Skåne, så det lär bli en del på Österlen.

    1. Do it! Det är väldigt kul att skriva om hur man tror sommaren ska bli och sen titta tillbaka i oktober och se hur det faktiskt blev. Låter härligt med Malta, har aldrig varit där. Kul med fler skånebor!! Var i skåne bor ni?

  3. Älskar allas sommarlistor, så himla underbart att se bilderna som verkligen representerar det bästa med den här årstiden. Låter verkligen som en maxad sommar, hoppas vädret är på er sida nere i söder.

    1. Våren är ju underbar för förväntningarna hänger i luften. Precis som i listan, därför älskar jag också den. Hoppas du har rätt i det sistnämnda!! Kram!

  4. åh, älskar när den här listan, eller den här typen av lista, börjar florera i bloggvärlden! måste också göra den, känner jag nu. och du, vilken träffande beskrivning av midsommar som ett wildcard. det är den verkligen! jag hoppas du får en finfin sommar, christin!

    1. Ja, precis som nyår tycker jag att midsommar kan bli antingen eller. Man vet aldrig. Och det är väl också okej, blir bara lite lättare om man är förberedd på det. Ser framemot att läsa din sommarlista!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *