DIY kylskåpsmagneter, Mothly Makers bokstäver och några insikter

mm-5-av-11 DIY kylskåpsmagneter

DIY kylskåpsmagneter

 

Jag skriver det
här
med andan i halsen
igen
genom det här
monthlymakers
lär jag mig
att jag nog jobbar
bäst
under lite lite
stress
”hälsosam stress”
finns det ens sån?
men
en smula tidspress
får mig
alltid att fokusera
stänga av allt
annat
leverera
igår stirrade jag
in i en vägg
det var Algots
fel
jo det var det
för han sov inte
en blund varken
på dagen eller
natten
men barn till
trots
så har jag haft en
månad
på mig
ändå väntar jag
in i det sista
producerar så
in i helvete
när Algot sover
instället för
att sova själv
det här med att
prioritera
vilken svår dans
det är
vilket steg skall
jag ta?
jaja, vem behöver
sömn när man
har lite kreativt
adrenalin

inget hokuspokus
denna gång
bara ett vanligt
pyssel
rakt upp och ner
DIY kylskåpsmagneter
träbokstäver
doppade i färg
en magnet där
bak
och sen var
det klart

till Algot,
när han någongång
skall
lära sig skriva
och vill
få ihop något
fint
lämna ett meddelande
kanske ett
mamma,
du är bäst


men till dess
en dekorativ
påminnelse
med några av mina
bästa
lagom ostiga
citat
men som påminner
mig om hur jag
vill att livet
skall vara
som alltid får
mig
att fnissa, höja näven
ha kul,
fortsätta hoppas
och
alltid, alltid

våga stå på
mig

22 comments

 1. Åh herregud så fina!! Jag har länge letat efter fina kylskåpsmagneter till vårt kök, inser nu att jag kanske borde satsa på att göra egna istället för att för evigt leta på nätet. Gillar verkligen hur färgen bara snuddar bokstäverna. Så fint!

  1. Tack snälla du!! Har också velat ha länge (egentligen långt innan Algot, gillar när gäster lämnar små meddelanden). Tyckte det här var ett snyggt och enkelt sätt att få det lite mer personligt. Superenkelt. KRAM!!!

  1. Tack snälla du! Blir så glad! Man får mycket gjort när man väl bestämmer sig,även om det blir kavanker här och där om man tittar noga. Kram!

  1. Tack Malin!! Blir alltid så glad av dig. Tycker också om citaten, även om det blev lite felstavat här och där. Så går det när man skyndar. Kram!

 2. Haha men gud vad jag känner igen mig, här händer inget förrän det är riktig panik och det nästan är omöjligt att hinna till deadline. Och vad fina magneterna blev, sjukt peppad på att göra såna nu!

  1. Tack snälla. Skönt att det inte bara är jag som väntar in i sista minuten ibland. Men tänker att man ändå får klappa sig på axeln för att man faktiskt är med och gör – ovansett tiden!

  1. Tack snälla du! Jag blev ganska nöjd med tanke på vilken expressfart jag gjorde det i. Måste lära mig att börja i tid. Tack igen, blev glad!

 3. SÅ JÄVLA FINT CHRISTIN! Som alltid är dina skrivna ord lika stor del i bidraget som det fysiska du producerat. Älskar dina ordsvängningar och känner att det här verkligen blir ett bra tema för dig. Fina bokstäver, underbara små budskap, humoristiskt och fint återgivet i text. Jag tror absolut på bra stress och jobbar också bäst med en uttalad deadline. Tänker att stressens produktivitet eller destruktivitet beror på vad som händer om en ”misslyckas”.

  Ser fram emot att se vad Algot skriver när det är dags för honom! Mina föräldrar hade nog hoppats på liknande budskap som du gör, men när jag började skriva kylskåpspoesi blev det ”Pappa är en bacill” så räkna inte med för mycket 😉

  1. Tack!!! Som alltid blir jag jätteglad för dina fina kommentarer, de går rakt in. Och tack för du fick mig att skratta – Jag skrattade takt ut ang ”min pappa är en bacill” – hoppas Algot kommer ha samma humor. Stor kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *